Аграрії погрожують припиненням с/г робіт через проблеми з податковою

30 серпня 2017 2523 0
Поле
Kurkul.comПоле

Аграрії знову зіткнулися з проблемою масового блокування податкових накладних.

Про це повідомляє UBR.ua

Нагадаємо, 17 серпня 2017 р. українські підприємці мітингували під Кабінетом Міністрів України і вимагали скасувати наказ Мінфіну №567, яким блокують реєстрацію податкових накладних.

Підприємці мали проблеми з реєстрацією податкових накладних у липні.

У кінці серпня проблема знову загострилася. Тільки за тиждень понад 1 тис. аграріїв, які мали проблеми з накладними звернулися до Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР).

«Зупинка реєстрації документів відбувається без пояснення. Люди присилають купу документів, але їм знову відмовляють. Підприємства просто припиняють працювати, тому що не можуть виконувати свої функції. Якщо це буде продовжуватися, під загрозою опиняться не тільки аграрні підприємства, а й трейдери і переробники. Станеться колапс. Тому ми зробимо все можливе, щоб запобігти катастрофі», ― розповів голова ВАР Андрій Дикун.

За словами заступника голови ВАР  Михайла Соколова, більшість виробників рослинної продукції мать проблеми з накладними. «На вході» вони мають насіння, добрива та ЗЗР, а на «виході» ― зернові або овочі, тобто зовсім іншу продукцію.

«На даний момент є ідея надання «першої допомоги» підприємствам. Вона полягає у тому, щоб не блокувати податкові накладні підприємств, які станом на 2016 р. були платниками ПДВ за спецрежимом, адже серед «скруток» таких компаній не було. Якщо нам вдасться цього досягти, то для більшості аграріїв питання закриється. Найближча робоча група в Мінфіні відбудеться 31 серпня, і ми зможемо це обговорити», ― розповів Михайло Соколов.

 

 

 

Виконано за допомогою Disqus