23 березня 2018, 10:34, Україна

McDonald`s та Danone припиняють використання яєць від курей кліткового утримання

Всесвітньо відома мережа закладів харчування McDonald`s оновила свою соціальну політику стосовно використання яєць від курей вільно-вигульного типу утримання, розширивши дію даного зобов’язання на території країн Білорусії, України та Росії — повідомляє  ГО «Відкриті клітки».

«Ми несемо відповідальність за те, щоб наші постачальники запровадили практику, яка захищає і покращує здоров'я та добробут тварин у нашому ланцюжку поставок. Більше чверті століття ми співпрацювали з нашими постачальниками, неурядовими організаціями (НУО) та експертами з питань добробуту тварин, щоб розробити та вдосконалити методи обробки, житла, охорони здоров'я та забій для тварин у нашому ланцюзі поставок», — зазначає представництво McDonald`s.

Компанія Danone, один з найбільших у світі виробників молочної продукції та дитячого харчування, також відмовиться від яєць, що були отримані від курки в клітковому утриманні у 2019 р. Дана політика компанії охоплює всі підрозділи та представництва в світі.

«В останні часи ми спостерігаємо стрімко зростаючу тенденцію серед світових компаній — лідерів ринку, що відмовляються від продукції, виробленої негуманним способом. Тільки за цей рік про такі наміри оголосили такі гіганти, як Unilever, Nestle, Danone, McDonald`s. Це пов’язано насамперед із зацікавленістю споживачів в світі купляти продукцію, яка виробляється не тільки згідно норм якості, але й з дотриманням більш гуманних норм утримання фермерських тварин», — менеджер зв’язків із громадськістю ГО «Відкриті клітки», Маханьова Дарина.

Нагадаємо, понад 20 відомих харчових компаній нещодавно оголосили глобальні зобов'язання щодо усунення використання клітин у ланцюгах постачання яєць. Заява компанії Unilever поширюється на декілька інших глобальних політик cage free від інших великих корпорацій, включаючи Nestle, Aldi Sud, Kellogg Company, General Mills, Wyndham Worldwide та інші.