13 вересня 2015, 09:00, М’ясо

На Харківщині поголів'я свиней зросло на 6,5 тис

На Харківщині розведенням свиней займаються 96 сільськогосподарських підприємств, повідомив заступник директора департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Костянтин Панфілов, пише прес-служба Харківської облдержадміністрації.

За його словами, усього у них утримують 195 тис. свиней. При цьому велика частина поголів'я припадає на ПАТ «Агрокомбінат «Слобожанський», де розводять близько 120 тис. свиней. 14 господарств області розводять від 1 до 4 тис. голів.

«У порівнянні з даними на вересень минулого року, поголів'я свиней в області збільшилася майже на 6,5 тис. В основному, за рахунок зростання поголів'я у великих господарствах. У той же час у багатьох районах чисельність свиней скоротилася. Більш, ніж у інших районах, зменшилося поголів'я у Харківському (більш ніж на 1 тис. голів) і Сахновщинському районах (на 800 голів)», — сказав він.

Також Костянтин Панфілов додав, що значну кількість свиней утримують у приватних господарствах області — близько 117 тис. голів.