15 червня 2018, 17:57, Україна

Працівники Укрспирт заблокували автомагістралі країни

Профспілка ДП «Укрспирт» проводить акції протесту по всій країні. Про це повідомляє Landlord.ua.

«Ми розраховуємо на підтримку профспілкових комітетів агропромислового комплексу», — заявляє Голова Об’єднананої організації Профспілки працівників АПК в ДП «Укрспирт» Віталій Сосницький.

Через акції протесту перекриті автомагістралі у Київській, Львівській, Івано-Франківській, Чернігівській, Харківській, Волинській, Чернівецькій, Тернопільській, Сумській, Рівненській, Вінницькій областях.

«Сподіваємося що уряд почує наші вимоги ДФС та державна виконавча служба скасують арешт з рахунків підприємства. Ми не можемо залишити без роботи і зарплати 5000 працівників, а держава не має права втрачати стратегічну галузь. Бюджет не дорахується 10 млрд грн акцизу, в умовах війни це вигідно лише країні агресору», — повідомив голова профспілки «Укрспирту».

Представники Державного підприємства повідомляють, якщо вимоги трудових колективів не будуть почуті — працівники почнуть блокувати Урядовий квартал наступного тижня.

Довідка: ДП «Укрспирт» знаходиться серед переліку підприємств, які плануються передати до числа тих, що підлягають приватизації. Але поки що цього не вдалось зробити і «Укрспирт» фактично перебуває під управлінням МінАПК на чолі з в.о. міністра Максимом Мартинюком.