27 серпня 2018, 14:28, Сільгосптехніка

Valtra Smart Tour презентував фінські трактори у Дніпрі

Європейський захід Valtra Smart Tour продовжує рухатися Україною. Черговим містом презентації можливостей фінських тракторів стало Дніпро. Організували захід корпорація AGCO і офіційний дистриб'ютор «Агроспейс».

«Valtra Smart Tour проходить під егідою Valtra Smart Touch. Це новий термінал керування трактором, це новий рівень керування машиною з трансмісією Power Shift. І це перший у світі трактор, який дозволяє керувати трансмісією трактора за допомогою джойстика. Ціль розробки цього підлокітника полягає в тому, щоб керування трактором було максимально ефективним, продуктивним і дуже простим в експлуатації», — розповідає представник заводу Valtra Олексій Кутін.

На презентації представлені трактори Valtra серії T194 потужністю 195 к.с. та T234 потужністю 235 к.с. відповідно. Не зважаючи на широку колісну базу тракторів, вони є доволі маневреними, радіус їх розвороту складає всього 5,4 м. За словами спеціаліста заводу це найменший радіус серед тракторів-конкурентів цього классу потужності.

Компанія «Агроспейс» пропонує трактори всіх серій у комплектації Active та Versu.

«Комплектація Active — це комплектація, яка максимально наближена до комплектації тракторів конкурентів, але краща за рахунок конструктивних особливостей, це і двигун більшого об’єму, і трансмісія Power Shift, яка має 30 передач вперед і 30 назад та інше. Комплектація Versu має вже у своїй базі підлокітник Smart Touch, який включає в себе безліч функцій керування трактором, які можна запрограмувати і зробити автоматичним цикл виконання різноманітних операцій», — пояснює різницю між комплектаціями генеральний директор компанії «Агроспейс» Ілля Смаглецький.

Він резюмує, що основна відмінність в тому, що з комплектацією Active тракторист буде виконувати всі операції вручну, а з Versu може записати в пам'ять безкінечні цикли операцій з будь-якою послідовністю, будь-яким таймінгом.

На заході можна було ознайомитися, як з тракторами та їх системами у статиці, так і в динаміці. Два трактори обох версій та обох комплектацій працювали на полі, що поруч. Valtra T194 агрегатувалася з агрегатом Farmet Softer 4,5, а T234 — з Farmet Kompaktor K600.

«Valtra T234 мені дуже сподобався, тому що він обладнаний комплектацією Versu, в салоні зручно розміщені системи керування трактором. На полі обидва трактори працювали дуже добре, сподобалася комплектація трактора T234, він працює як автопілот, сам регулює швидкість», — ділиться враженнями головний агроном агропідприємства «Ново-Шахтарське» на Донеччині Олександр Сліпчук.

Він додає, що зібрану інформацію про трактори Valtra розповість керівництву і тоді будуть думати про їх придбання. У господарстві вже працюють трактори потужністю до 300 к.с. і їх цікавить саме такий діапазон потужності.

Надаємо, що Valtra Smart Tour розпочався із Одещини та заходи пройдуть ще в чотирьох областях України.