Ціни на свинину продовжують знижуватися

9 листопада 2018 326 0
Ціни на свинину продовжують знижуватися
pixabay.com

У порівнянні з попереднім тижнем ціни на живець свиней знизилися на 3%. Про це повідомляють аналітики Асоціації «Свинарі України».

На початку листопада діапазон закупівельних цін на свинину живою вагою понизився до 43-44,5 грн/кг. Закупівельники пояснюють таку ситуацію перевищенням пропозиції над попитом. З огляду на це, представники м’ясопереробної галузі вважають, що наступного тижня максимальна цінова позначка може опуститися до 44 грн/кг, а нижній поріг цін опуститься до 42 грн/кг.

Наразі відзначається суттєве послаблення попиту як з боку кінцевого споживача, так і з боку м’ясокомбінатів. При цьому, якщо млява купівельна активність населення пояснюється сезонними чинниками (збільшення витрат на комунальні послуги, присадибний забій худоби та птиці, збір грибів та вилов риби), то зміну настроїв виробників м’ясних та ковбасних виробів пов’язують з частковою переорієнтацією на дешевшу сировину (курятину, імпортний свинячий жир та морожену свинину в елементах).

З іншого боку, внутрішня ціна вже цього тижня опустилася нижче ціни на імпортну продукцію, яка зараз тримається на рівні 44 грн/кг.

В той же час, виробники свинини зауважують, що нинішня ціна в умовах здорожчання кормів ставить під питання окупність виробничих витрат.

Виконано за допомогою Disqus