30 вересня 2015, 17:15, Україна

Інформація про власників земель стала відкритою

Громадяни України зможуть вільно переглядати, копіювати та роздруковувати інформацію про суб’єктів речових прав, занесених до Державного земельного кадастру.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, коментуючи схвалену Урядом постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо оприлюднення відомостей про суб’єктів речових прав на земельні ділянки» на засіданні в середу, йдеться на сайті Уряду.

«Відповідною постановою Кабміну вносяться зміни до переліку адміністративних послуг та порядку їх надання Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру. Крім того, визначаються особи та ограни державної влади, органи місцевого самоврядування, які мають право на отримання інформації із Держземкадастру», — пояснив урядовець.

За словами Геннадія Зубка, на офіційному сайті Держгеокадастру будуть оприлюднені всі дані про суб’єктів речових прав, внесених до Державного земельного кадастру.

«Разом з тим, усіх власників земельних ділянок будуть повідомляти, хто питає інформацію про них. Це нормальна, цивілізована практика, це ще один крок до знищення корупції у країні», — зазначив Геннадій Зубко.

Також додав, що сьогоднішнє рішення Уряду фактично забезпечить дотримання законних прав та інтересів громадян на отримання інформації.