27 лютого 2019, 14:54, Україна

Стартував другий сезон проекту для розвитку стартапів MHP accelerator

Radar Tech, Agrohub та агрохолдинг МХП 27 лютого запустили другу програму розвитку для стартапів MHP accelerator 2.0. Про це повідомила прес-служба компанії.

Акселератор шукає перспективні рішення для покращення технологічного потенціалу сільськогосподарської галузі.

Фіналісти програми отримають можливість комерційного запуску в партнерстві з МХП. Серед інших можливостей для стартапів — доступ до ресурсів та виробничій базі агрохолдингу, менторська підтримка від ключових експертів МХП, 250+ годин теорії та практики, нетворкінгу під час динамічної навчальної програми за участю 30+ лекторів та практиків.

«Зараз в нас 5 комерційних проектів зі стартапами першого сезону. Ми інвестуємо в ці рішення, розвиваємо їх, підтримуємо, та зацікавлені в нових командах, з якими разом зробимо українську галузь більш інноваційною, зможемо вплинути на розвиток України», — прокоментувала директор департаменту управління персоналом та комунікацій МХП Ксенія Прожогіна.

В цьому наборі акселератор перш за все буде розглядати продукти в наступних семи напрямках:

  • Агробіотехнології;
  • Діджиталізація;
  • Торгівельні майданчики;
  • Автоматизація промислового виробництва та процесів;
  • Енергоефективність, «Зелена енергетика» та управління відходами;
  • Інновації в корпоративному управлінні;
  • Food: технології та продажі.

Акселератору цікаві також інші рішення, які можна застосувати у роботі агрохолдингу.

«Впровадження інновацій — це не спринт, а марафон, готовність йти вдовгу, тестувати, змінювати. Особливо в агросекторі з його річними циклами. Задача Agrohub — щоб український агробізнес став більш ефективним за рахунок впровадження технологій», — розповіла лідер агронапрямку Radar Tech, засновник Agrohub Юлія Порошенко.

З усіх отриманих заявок журі MHP accelerator 2.0 вибере 30 півфіналістів, які пройдуть програму преакселераціі — тиждень навчального інтенсиву з основ технологічного бізнесу. За підсумками цього етапу будуть відібрані 10 резидентів акселератора, які пройдуть динамічну, адаптовану під особливості агрогалузі, навчальну програму від 30+ експертів і практиків.

Учасники акселерації зможуть провести пілотні проекти та перевірити гіпотези на базі МХП, отримають доступ до ресурсів, корпоративної експертизі та менторську підтримку від провідних фахівців холдингу.

Подати заявку на участь в MHP accelerator можна до 21 квітня 2019 р. включно за посиланням.