Бджолярі Запоріжжя не скористалися державною підтримкою у 2018 році

21 березня 2019 179 0
Бджолярі Запоріжжя не скористалися державною підтримкою у 2018 році

Минулого року пасічники Запорізької області не скористалися державною програмою підтримки сільгоспвиробників. Про це повідомила заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Людмила Щербина, передає прес-служба Запорізької ОДА.

За даними Департаменту АПР, на підтримку та розвиток агропромислового комплексу в поточному році в державному бюджеті передбачено близько 6 млрд грн. Бюджетні кошти спрямовуються на державну підтримку у шести напрямках, одним з яких є часткова компенсація відсоткової ставки за банківськими кредитами, залученими для покриття витрат, пов’язаних із провадженням виробничої діяльності , у тому числі галузі бджільництва.

«У 2018 р. суб’єкти господарювання області, що здійснюють виробничу діяльність у галузі бджільництва, не скористалися цією державною підтримкою. Наразі в області діє Програма «Сільське подвір’я», яка надає цільову фінансову підтримку конкретному сільському жителю для розв’язання  ним своїх проблем, зокрема на купівлю бджолосімей», — повідомила Людмила Щербина.

За даними статистики, в усіх категоріях господарств області у минулому році налічувалося 112,6 тис. бджолосімей, у тому числі в господарствах населення — 111,8 тис. Щорічно в області виробляють близько 4 тис. т меду, з яких понад 1 тис. т експортується.

Виконано за допомогою Disqus