Експерти радять підживлювати озимі культури кремнієм

8 квітня 2019 116 0
Експерти радять підживлювати озимі культури кремнієм

Різкі перепади нічних та денних температур навесні, посухи та шкідники здатні негативно впливати на озимі зернові та ріпак. Це загрожує потенційній врожайності. Щоб захистити ослаблені культури експерти радять підживлювати їх кремнієм. Повідомляє прес-служба UKRAVIT.

«Легкодоступні сполуки кремнію є надзвичайно багатовекторними за своїм впливом на культури. Вони стимулюють ріст і розвиток кореневої системи та вегетативних органів, поліпшують засвоювання елементів живлення, знімають стреси різного походження», — розповів керівник відділу розвитку продуктів і сервісів мікродобрив компанії UKRAVIT Сергій Адаменко.

З огляду на це, він рекомендує позакоренево підживлювати озимі зернові та ріпак багатофункціональними рідкими кремнієво-калійними добривами Авангард Кремній Біо (марки А та В).

Завдяки поєднанню легкодоступних елементів мінерального живлення та біологічно активних речовин добриво поліпшує стресо-, посухо- і солестійкість культур, підвищує їх імунітет, забезпечує краще проходження обмінних процесів, активізує процеси фотосинтезу, ріст і розвиток кореневої системи.

Також експерт радить проводити позакореневе підживлення озимих культур добривами Авангард Кремній Біо у критичні фази їх росту і розвитку. Окрім того, їх можна застосовувати й з поливною водою в системах краплинного поливу та малооб’ємної гідропоніки.

Виконано за допомогою Disqus