ViOil перероблятиме лушпиння соняшника на «зелену» електроенергію

9 квітня 2019 83 0
ViOil перероблятиме лушпиння соняшника на «зелену» електроенергію
pixabay.com

«Вінницький олійно-жировий комбінат» (ОЖК) компанії ViOil планує реалізувати проект з виробництва «зеленої» електроенергії з соняшникового лушпиння. Повідомляє ukrinform.ua.

«У виробництві соняшникової олії відходом є лушпиння. В цьому проекті його спалювання, як біомаси, у котлі, який вироблятиме пару високого тиску. Вона проходитиме через турбіну і вироблятиме електроенергію. Тобто, йдеться про когенераційну установку», — розповів заступник голови правління з технічних питань ПрАТ «Вінницький ОЖК» Ярослав Белінський.

За його словами, орієнтовна вартість проекту — близько $20 млн, а розрахунковий термін окупності — 5 років. На його реалізацію «Вінницькому ОЖК» знадобиться 18 місяців.

Наразі проект перебуває на стадії розробки проектно-кошторисної документації.

Прогнозовані обсяги виробництва «зеленої» електроенергії — від 7 до 9 МВт, її продаватимуть в енергомережу за «зеленим» тарифом. Потужність когенераційної установки визначатиметься балансом палива. Наразі частина соняшникового лушпиння використовується підприємством для власних потреб, а надлишок гранулюється і продається як паливо.

Виконано за допомогою Disqus