22 жовтня 2015, 11:14, Україна

В Укрліктрави інвестують 21 млн грн

ДП «Укрліктрави» залучило інвестора, який планує вкласти у розвиток та модернізацію підприємства понад 21 млн грн. Про це заявив перший заступник директора ДП «Укрліктрави» Олександр Плотніков, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Як зазначається у повідомленні, інвестиційний договір планується підписати з компанією «Ефі – Агро», яка працює в Україні з 2007 р. Проект передбачає оновлення технічного обладнання, впровадження сучасних технологій зберігання продукції, навчання працівників.

«При цьому жодного перепрофілювання не буде. Підприємство й надалі займатиметься лікувальними травами, рослинництвом та тваринництвом. Більше того, планується додатково створити принаймні 50 робочих місць та у перспективі збільшити податкові відрахування до 7 млн грн. За підрахунками, середня зарплата на підприємстві сягне 4 тис. грн», — повідомив Олександр Плотніков.

Також додав, що у рамках проекту планується придбати комплексну лінію з миття, сортування та сушіння коренів валеріани, жатку для збирання цвіту ромашки і шавлії та інше навісне обладнання. Наявність сучасної технічної бази дозволить збільшити обсяги виробництва, а площу під лікарськими культурами довести до 450 га. За рахунок якісного посадкового матеріалу врожайність ліктрав планують збільшити вдвічі, а у перспективі — забезпечувати господарство власним насінням.

«Проект підтверджує великий інтерес приватного бізнесу до розвитку сільського господарства навіть на застарілих державних майданчиках. Отже, у разі приватизації ані «Укрліктрави», ані інші аграрні підприємства не простоюватимуть. Приватний власник на відміну від держави здатен створити ефективне виробництво, модернізувати потужності та забезпечити селян роботою», — сказав Олександр Плотніков.