На Хмельниччині планують створення господарств з вирощування равликів

3 липня 2019 720 0
На Хмельниччині планують створення господарств з вирощування равликів
pixabay.com

На Хмельниччині планують освоїти ще один напрямок сільського бізнесу — створення фермерських господарств з вирощування їстівних равликів. Цей продукт набуває все більшого попиту, а ніша його виробництва ще не заповнена. Повідомляє ye.ua.

«Не секрет, що питання зайнятості сільського населення завжди актуальне. Тож шукаємо нові підходи до розвитку сільських територій. Наразі активно впроваджуємо в життя напрямок створення сімейних ферм, бджолярських кооперативів. Гуртом завжди працювати легше, ніж поодинці, адже завжди гостро стоїть питання збуту продукції. Ідею равликових ферм підгледіли в тернополян. Також спілкувалися з представниками української асоціації виробників равликів, які розповідають про виробництво та готові надати усю необхідну інформацію бажаючим зайнятися цим бізнесом», — розповів заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Хмельницької ОДА Вадим Конончук.

За його словами а, цей напрямок є своєрідною нішею, яку можуть заповнити хмельничани.

«Наразі фермери не встигають покривати попит на цей продукт. Окрім того, є перспективи для створення об’єднань, кооперативів, щоб формувати партії продукції за кордон, де вона найбільше затребувана», — додав Вадим Конончук.

Усіх, хто зацікавився напрямком равликового бізнесу, просять звертатися до районних управлінь агропромислового розвитку та управлінь економічного розвитку.

Читати за темою: В Україні впроваджують вирощування гігантських равликів

Виконано за допомогою Disqus