Новий закон зменшить корупційні ризики у земельних відносинах — думка

10 червня 2015 17 0
Новий закон зменшить корупційні ризики у земельних відносинах — думка
Sites.google.comНовий закон зменшить корупційні ризики у земельних відносинах — думка

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №0904, згідно з яким встановлюються єдині правила і підходи у сфері землеустрою та усуваються розбіжності, які досі існували у чинному законодавстві, повідомляє прес-служба Державної служби України з питань геодезії картографії та кадастру.

У повідомленні зазначається, що законопроект уточнює види документації із землеустрою, визначає їх склад і зміст. Також визначається перелік суб’єктів, які здійснюють погодження та затвердження конкретних видів документації із землеустрою та врегульований порядок такого погодження. Тож громадяни, що в майбутньому зіштовхнуться з незаконними вимогами чиновників, зможуть апелювати до чітких норм законодавства.

«Проекти землеустрою ми розробляємо з 90-х р., а їхній зміст і досі не був врегульований на законодавчому рівні. Це нонсенс! У результаті, можна виставити претензії до будь-якого проекту, тим більше, що його зміст нічим не регламентований. Чітке визначення цього питання одразу зменшить корупційні ризики та буде сприяти покращенню інвестиційного клімату в сфері земельних відносин», — підкреслив голова Держгеокадастру Максим Мартинюк.

Виконано за допомогою Disqus