Верховна Рада прийняла законопроект про охорону географічних зазначень

11 вересня 2019 893 0
Верховна Рада прийняла законопроект про охорону географічних зазначень
censor.net.uaВерховна Рада прийняла законопроект про охорону географічних зазначень

Верховна Рада України у першому читанні прийняла законопроект щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень, метою якого є узгодження українського законодавства щодо прав на географічні зазначення із законодавством Європейського Союзу. Про це повідомляє «Укрінформ».

Нагадаємо, географічні зазначення отримають 10 українських продуктів

Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроект №1065 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень», проголосували 310 народних депутатів. 

«Підписавши угоду про асоціацію (з Європейським Союзом — авт.) Україна взяла на себе зобов’язання охороняти європейські географічні бренди від підробок», — зазначила заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

Вона додала, що український уряд формує список українських географічних назв та брендів, які будуть захищені від підробок в Європейському Союзі.

Відповідно до пояснювальної записки, законопроект №1065 має на меті забезпечити виконання зобов’язань України у сфері європейської інтеграції в частині узгодження вимог чинного законодавства України щодо охорони прав на географічні зазначення із правом Європейського Союзу.

Виконано за допомогою Disqus