5 листопада 2015, 10:12, Зерно

KWS працює над чотирма селекційними програмами по кукурудзі

Компанія KWS працює над чотирма селекційними програмами по силосній кукурудзі та над створенням її ранньостиглих гібридів. Про це в інтерв’ю агропрорталу Кurkul.com повідомив координатор виробництва KWS France Ромен Проффі.

За його словами, на сьогодні Україна є найбільшим виробником кукурудзи в Європі. На континенті з площами кукурудзи біля 23 млн га майже 60% всього виробництва належить Україні, Росії, Франції та Німеччині.

«Компанія KWS є європейським лідером на ринку силосної кукурудзи. На сьогодні ми працюємо над чотирма селекційними програмами у цьому напрямку. Також ми працюємо над програмою створення ранньостиглих гібридів, адаптованих до холодних умов півночі Європи, і програмами для регіону «Східна Європа», до якого входять Україна та Росія», — зазначив експерт.

Читати по темі: Ромен Проффі: KWS інвестувала більше €120 млн у виробництво насіння

Також додав, що компанія має потужну селекційну програму по кукурудзі на зерно.

«Для того щоб рослина була адаптована до потреб фермера та умов вирощування, нам потрібно проводити селекцію у місцях її подальшого культивування, на відміну, наприклад, від ріпаку, по якому ми можемо мати одну загальну програму на всю Європу», — підсумував Ромен Проффі.