20 жовтня 2019, 09:41, Садівництво

Назвали сорт українських яблук найпопулярніший на експортних ринках світу

Cорт яблука «Роял Гала» на сьогодні дуже затребуваний на ринках східних країн, адже він має усі необхідні параметри щодо щільності, окрасу і калібру, що пред’являються до продукції на експортних ринках. Таку думку висловив комерційний директор ТОВ «ФрутЛогістик» Павло Бідула. Повідомляє EastFruit.

Представник плодоовочевого бізнесу також зазначив, що якщо в 1990–х роках виробники отримували високі прибутки маючи малі площі садів, то сьогодні все навпаки.

Читати за темою: Торговельні мережі можуть перейти з українських яблук на імпортні — думка

«На мою думку, такий парадокс пов’язаний з глобалізацією світової економіки. Сьогодні не ми виходимо на ринки, а ринки виходять на нас. І тому ціна фруктів, що склалася в країнах Південної півкулі сьогодні мало чим відрізняється від нашої ціни», — зазначив Павло Бідула.

Він також переконаний, що виростити яблуко преміальної якості в нинішніх реаліях ринку — це півсправи. Його потрібно також правильно упакувати і для цього потрібно мати певні потужності по розфасовці, а також сортувальну лінію, яка розподілить продукцію за розміром і вагою.

«Інвестиції в дані потужності є найдорожчими. Проте, потрібно розуміти, що упаковка дуже важлива в презентації свого товару споживачеві», — додав Павло Бідула.