Торговельні мережі можуть перейти з українських яблук на імпортні — думка

15 жовтня 2019 130 0
Торговельні мережі можуть перейти з українських яблук на імпортні — думка
Kurkul.comТорговельні мережі можуть перейти з українських яблук на імпортні — думка

Цей сезон для виробників яблук стане великим випробуванням на міцність характерів, адже неврожай підніме ціни, а контракти та зобов'язання треба буде виконувати під тиском більш привабливих цінових пропозицій від гравців. Про це повідомляє Kurkul.com спільно з FreshBot.

Читати більше: Природні середовища існування, різноманітність бджіл ведуть до кращого виробництва яблук

Вже зараз стало більш менш зрозуміло, з якої ціни буде стартувати цей сезон. Якщо нічого глобального не відбудеться, не навезуть польського чи іншого дешевого яблука, то в супермаркеті доведеться залишити від 17 до 30 грн/кг, в залежності від мережі, сорту та якості плодів. А щодо цін наразі, то вони стартують від 13 грн/кг і в окремих мережах та регіонах доходять до 29-33 грн/кг українського яблука.

Ситуація зараз складається не дуже позитивно для виробників, тому що більшість продукції, що є на ринку відносно невисокої якості. Майже кожен хоче закласти і зберегти на пізні періоди більш якісне яблуко, а зараз видає на ринок відбраковку із градобоєм, ураженням шкідниками, обмороженням чи іншими дефектами. Таким чином, мережі можуть втомитися продавати брак та перейти на імпортне якісне яблуко, чи просто змінити постачальника.

Ринкова ціна на експортних ринках не буде настільки цікава, як українська, проте постачаючи на зовні, можна заробити собі гарну репутацію для наступних сезонів! І це буде коштувати набагато більше ніж вигода, яку можна буде отримати в Україні на спотових продажах.

Продовжуємо стежити за цінами з FreshBot:

Appstore

Google Play

Виконано за допомогою Disqus