11 листопада 2015, 13:47, Україна

На Хмельниччині викрито тіньову схему збагачення переробників молока

Фахівцями підрозділу податкового та митного аудиту Державної фіскальної служби Хмельницької області викрито тіньову схему ухилення від оподаткування у галузі переробки молока, пише прес-служба головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області.

Як зазначається у повідомленні, під час здійснення господарської діяльності молокопереробним підприємством Хмельниччини формувались витрати та податковий кредит із податку на додану вартість по операціях із придбання масла селянського, масла-моноліту та неіснуючих послуг від контрагентів групи ризику.

«Матеріалами перевірки доведено, що суб’єкт господарювання придбавав «на папері» масло селянське та масло-моноліт у контрагентів центрального регіону України у значних обсягах, але без підтвердження реальності здійснення таких операцій», — інформує прес-служба.

За даними митних органів вантажні автомобілі, а також водії, визначені у наданих для проведення перевірки супровідних документах, фактично перебували за межами митного кордону України.

«Встановлено придбання маркетингових послуг, не пов’язаних із господарською діяльністю, у контрагента, яким проводилось так зване дослідження споживачів молочних продуктів у відомій мережі супермаркетів, розташованій у містах Києві, Харкові та Дніпропетровську. Натомість молокопереробним підприємством не доведено потреби у придбанні таких послуг, оскільки декларувалась збиткова діяльність», — зазначає прес-служба.

Таким чином «придбання» неіснуючих послуг та молочних продуктів у ризикових контрагентів надало змогу суб‘єкту господарювання не сплатити до бюджету 4 млн грн податку на додану вартість та декларувати збитки у розмірі близько 19 млн грн.