Цукрозаводи Полтавщини та Вінниччини завершили виробничий сезон

27 грудня 2019 97 0
Цукрозаводи Полтавщини та Вінниччини завершили виробничий сезон
agro-business

На Вінниччині завершили сезон цукроваріння з найнижчим за останні чотири роки показником. Повідомляє ukrsugar.com.

На шести заводах загалом зварили 331 тис. т цукру — на 93 тис. т менше за показник 2018 р. Навіть за такого істотного зниження область залишається лідером у виробництві цукру, порівняно з іншими бурякосіючими регіонами держави.

«Нинішньої весни загальну площу під цукровими буряками в області скоротили до 44,2 тис. га — це майже на 10 тис. га менше, ніж було у 2018 р. Друга причина «гіркого» показника — низька врожайність: з гектара у середньому викопали по 41,9 т корінців замість 56,9 т у попередньому сезоні. Так мало буряків не збирали упродовж майже десяти минулих років. Фахівці нарікають на незадовільні кліматичні умови. Недостатньо було вологи під час сівби, не вистачало її також у деякі періоди формування коренів. Принаймні про інші причини не говорять», — йдеться в повідомленні.

Цукрові заводи Полтавщини з початку сезону цукроваріння, який стартував 5 вересня з філії «Яреськівський цукровий завод» компанії «Цукорагропром», виготовили 182 тис. т цукру.

Як повідомили в Департаменті агропромислового розвитку Полтавської ОДА, поточного року працювало чотири цукрових заводів.

Підсумковим результатом роботи заводів є 1,2 млн т переробленого солодкого кореня. Вихід цукру склав 15,7%. Цукристість в середньому по заводам склала 18,6%.

Нагадаємо, темпи виробництва цукру в Україні на 16% відстають від минулорічних.

Виконано за допомогою Disqus