19 лютого 2020, 18:09, Земля

На Харківщині стався земельний конфлікт між фермером та учасниками АТО

Земельний конфлікт між учасниками АТО та фермером стався у Балаклійському районі Харківської області. За мирне врегулювання суперечки взялася обласна рада. Повідомляє slk.kh.ua.

«На території Пришибської сільської ради Балаклійського району виникла конфліктна ситуація через землю, яку виділили у приватну власність учасникам АТО. Учасники бойових дій отримали в Держгеокадастрі накази на отримання 67 ділянок землі, однак з’явилося судове рішення щодо поновлення договору оренди на землю одному з приватних підприємств. Раніше ці землі використовувались приватним підприємством, оренда завершена у листопаді 2018 р. і у зв’язку з тим, що Держгеокадастр не поновив договір, понад 400 га були передані до державного земельного фонду в лютому 2019 р.», — зазначається у повідомленні.

Читати за темою: Президент підписав закон про протидію земельному рейдерству

Керівник територіального підрозділу Держгеокадастру Василь Саранча повідомив, що наразі тривають відповідні роботи з виготовлення документації на 24 спірні ділянки, на які отримано дозволи, однак через судові провадження відповідна робота не завершена, 43 ділянки вже мають кадастрові номери, занесені до реєстру та є у приватній власності учасників бойових дій.

Очільник Харківської облради Сергій Чернов пообіцяв всіляко сприяти врегулюванню земельного конфлікту на Балаклійщині.

Наразі було досягнуто домовленість про ухвалення мирової угоди на користь ветеранів АТО.