Українським аграріям вперше презентували китайські комбайни YTO

20 лютого 2020 4351 0
Українським аграріям вперше презентували китайські комбайни YTO

У рамках виставки «АгроВесна 2020» відбулася презентація китайських комбайнів YTO. Презентація в Україні відбулася вперше. Повідомляє Traktorist.ua.

Були представлені дві моделі комбайнів YTO 6606 та YTO 9909, виробником яких є єдиний державний китайський тракторний завод. Наразі це перші та єдині в Україні екземпляри. Завод виробляє повну лінійку техніки від тракторів до комбайнів. Зокрема комбайн YTO 9909 характеризується двигуном потужністю 220 к.с. Виробник двигуна — китайська компанія Yuhai.

Модель оснащена гібридною системою обмолоту, барабаном та двома роторами, жаткою 5,4 м та бункером об’ємом 6 м³. Є розширення на 8 м³. Також, у продаж планує надійти жатка з шириною захвату 6,1 м. Комбайн відзначається універсальністю на всіх культурах. В Україні він був випробуваний на кукурудзі.

«Комбайни не гірші, ніж вітчизняні аналоги. Вони прості у використанні та налаштуванні, повністю механізовані, надійні. Бункер та шнеки виготовлені із нержавіючої сталі. Характеризуються невеликими витратами палива. Навіть менші, ніж заявляв виробник. Є сервіс обслуговування в Україні», — розповів торгівельний представник компанії «Агсолко Україна» на Рівненщині Ігор Рокунець.

Щодо моделі YTO 6606, вона оснащена одним потужним ротором довжиною 2 м та 70 см діаметром. Розрахований переважно на кукурудзу, хоча придатний до збирання і інших культур. Також механізована коробка передач. Робоча швидкість від 2 до 5 км/год, продуктивність від 1,5 до 2,5 га/год залежно від культури. Пропускна спроможність ротора становить 10 л/с у моделі YTO 6606 та 9-11 л/с — у YTO 9909.

«Основною перевагою цих комбайнів є їх цінова конкурентоспроможність. Вони недорогі та при цьому ефективні. На сьогодні основним нашим споживачем є малі господарства. У них менші фінансові ресурси для купівлі дорогої брендової техніки та більше вагань з приводу взяття такої техніки у лізинг», — додав Ігор Рокунець. 

Наразі ціна комбайна для обох моделей з однією жаткою (зерновою чи кукурудзяною) становить $129 тис.

Виконано за допомогою Disqus