Для захисту посівів від шкідників в Німеччині сіють мікс культур

26 лютого 2020 50 0
Для захисту посівів від шкідників в Німеччині сіють мікс культур
Kurkul.com

Щоб захистити посіви від шкідників в Німеччині не використовують інсектициди, а сіють мікс культур. Про це розповів керуючий господарством Ländchen Bellin eG Lentzke Ханнес Детер у новому випуску проекту Жито Великих Людей від «КВС-УКРАЇНА».

Оскільки в Німеччині заборонені деякі діючі речовини інсектицидів, наприклад тіапроклид, щоб знизити навантаження шкідників на посіви разом із ріпаком сіють мікс культур: гірчиця, льон, бобові тощо. Взимку вони вимерзають, як бонус мікс культур покращує якість грунту.

«Посіви ріпаку не обробляємо ні інсектицидами, ні фунгіцидами, щоб зменшити навантаження шкідників на рослини, а найголовніше захистити ґрунт, сіємо мікс культур. Так громадськість бачить, що фермери дбають про ґрунт», — зазначив Ханнес Детер.

У кооперативі Ländchen Bellin eG Lentzke сповідують філософію дбайливого господарства, бо переконані, що майбутнім поколінням потрібно передати ґрунт у кращому стані ніж отримали самі.

«Ми стараємось не рухати надмірно грунт, щоб зберегти його структуру. Потреби грунту в добривах визначаємо завдяки тестам грунту. Таку систему почали впроваджувати близько 2 років тому», — зазначив Ханнес Детер.

Виконано за допомогою Disqus