Фермери Молдови диджиталізують сільське господарство

4 березня 2020 416 0
Фермери Молдови диджиталізують сільське господарство
Agrobiznes

Нещодавно в Кишиневі відбувся перший захід, присвячений диджиталізації сільського господарства в Республіці Молдова — AgTech, організований порталом Agrobiznes.

Захід зібрав понад сто учасників, включаючи фермерів, експертів, представників галузевих установ, готових впроваджувати цифрові технології в сільському господарстві.

«Цифрові технології — майбутнє сільського господарства, і спроби ігнорувати їх зупиняють розвиток сектору. У нас є успішні приклади — фермери з Республіки Молдова, які автоматизували виконання виробничих завдань, таким чином суттєво збільшуючи прибутковість. Ми задоволені популярністю заходу, в тому числі тим, що кількість учасників була вдвічі більшою, ніж планувалося спочатку, а число охочих відвідати захід було більш ніж в 3 рази вищим. Ці результати підтверджують — диджиталізація — це майбутнє сільського господарства в Республіці Молдова», — сказав засновник Agrobiznes Сергій Жаман.

Голова місії USAID в Молдові Скотт Хокландер, стверджує що в Республіці Молдова є всі необхідні передумови для успішного впровадження цифрових технологій в сільському господарстві. 

«Технології розвиваються з неймовірною швидкістю, в тому числі в Республіці Молдова, і для того щоб країна залишалася конкурентоспроможною на регіональному та глобальному рівнях, вона повинна мати можливість впроваджувати останні інновації і технології в сільському господарстві», — сказав Скотт Хокландер.

Для деяких фермерів з Республіки Молдова використання цифрових технологій стало звичайною справою, а для інших, все ще залишається справою далекого майбутнього. 

«Ми підвищили ефективність, спростили планування і контроль роботи та продажів і нам вдалося істотно поліпшити робочий процес — все це стало можливим завдяки діджиталізації. Усередині підприємства процеси управляються завдяки платформі Cropio, метеостанції і безпілотникам. У той же час, ми відстежуємо витрати пального, стан грунту і всі процеси які можуть вплинути на виробництво. Диджиталізація — це ідеальний інструмент, вам просто не потрібно боятися його використовувати», — пояснив фермер Максим Врабій.

Виконано за допомогою Disqus