Компанія Олам Україна 50% продукції закуповує у фермерів — Пахомов

5 березня 2020 91 0
Компанія Олам Україна 50% продукції закуповує у фермерів — Пахомов
Kurkul.com

Компанія «Олам Україна», яка є «дочкою» OLAM International, 50% продукції (в тоннажі) закуповує безпосередньо у фермерів та агрокомпаній. Про це сказав керівник зернового напрямку компанії «Олам Україна» Олексій Пахомов в інтерв’ю на Latifundist.com.  

«Фермери стали розумнішими, вони завжди знають максимальну ціну, вони орієнтуються на Чиказьку біржу. І посередницький сегмент потихеньку вимирає. Через скорочення заробітку трейдери змушені йти прямо до фермерів. І співпраця з ними безпосередньо набагато ефективніше. Наша компанія, напевно 50% (в тоннажі) закуповує безпосередньо у фермерів і агрокомпаній», — зазначив Олексій Пахомов.

Також він зазначив, що ринок вже еволюціонував, а зерновий трейдин в Україні розвивається за американським сценарієм.

«Якщо раніше я говорив, що фермери дефолтують (не виконують зобов'язання) від $20 на тонну, а посередники — від $ 6. Сьогодні ситуація змінилася. Український ринок зернового трейдингу розвивається за американським сценарієм. Через дуже високу конкуренцію, гравці ефективні і повинні бути дуже креативними, щоб витримати конкуренцію і на внутрішньому, і на зовнішніх ринках», — сказав Олексій Пахомов.

Виконано за допомогою Disqus