В Україні зросли обсяги насіння ГМ-кукурудзи

6 березня 2020 235 0
В Україні зросли обсяги насіння ГМ-кукурудзи
Kurkul.com

Через погіршення вхідного контролю на митниці та перезапилення на полях, у 2018-2019 рр. обсяги насіння кукурудзи з вмістом ГМО в країні істотно зросли. Про це в інтерв'ю виданню Latifundist.com розповів Павло Футернік, директор компанії «Ромер Лабс Україна».

При цьому фахівець виключає можливість імпорту ГМ-кукурудзи через великих міжнародних постачальників.

«Я переконаний в тому, що компанії-виробники не поставляють ГМ-насіння в країну. Більш того, таке насіння, по ідеї, дорожче звичайного, оскільки це продукт інтелектуальної власності», — зауважив Павло Футернік.

З його слів, на появу такого посівного матеріалу в Україні впливає контрабанда насіння з європейських країн або навіть США та перезапилення на полях, оскільки деякі українські виробники цілеспрямовано вирощують ГМ-кукурудзу.

«Окремим аграріям вигідно вирощувати саме ГМ-кукурудзу, адже в такому випадку вони не застосовують додаткових ЗЗР. Велика економія, високі врожаї, хороша продукція. Але сусідні поля будуть обпилені ГМ-кукурудзою. Ймовірно, це основне джерело поширення ГМ-кукурудзи в Україні», — відзначив директор компанії «Ромер Лабс Україна».

Виконано за допомогою Disqus