Озиме жито має вищий потенціал врожайності, ніж пшениця — думка

6 березня 2020 1286 0
Озиме жито має вищий потенціал врожайності, ніж пшениця — думка
Kurkul.com

Урожай гібридного жита може вдвічі перевищувати врожайність сортового. Про це розповів генеральний директор компанії «ЗАХІД АГРОПРОМ» Володимир Зубков в 11 випуску відеоблогу «Жито Великих Людей» від «КВС-УКРАЇНА», інформує Latifundist.com.

«Жито почали вирощувати близько 4 років тому, у нас було і гібридне і сортове жито. Перший результат — урожай гібридного жита був вдвічі вищим від сортового. Минулого року ми вийшли на середню врожайність жита 6 т/га», — розповів генеральний директор.

Також він зазначив, що посівний матеріал гібридного жита дорожчий, ніж озимої пшениці, однак при дотриманні оптимальних строків посіву, потенціал врожайності вищий, ніж у пшениці.

«Гібридне жито вибагливе до оптимальних термінів посіву, пшениця більш пластична, однак витримавши терміни з посіву культури, ми маємо дуже суттєвий резерв живучості, потенціал зростання і відповідно врожайності по жита щодо пшениці», — уточнив Володимир Зубков.

За його словами, в компанії «Захід Агропром» з вирощування озимого жита та озимої пшениці укрупнена різниця йде виключно в посівному матеріалі.

«З урахуванням того, що для озимого жита ми купуємо гібриди, зокрема від компанії« КВС-УКРАЇНА», це і є та різниця, яка в підсумку є суттєвою, практично всі інші процеси еквівалентні», — розповів гендиректор компанії.

Він додав, що технологічні процеси ідентичні для обох культур, різняться вони в основному за термінами посіву.

Виконано за допомогою Disqus