В Україні стартує Бізнес-інкубатор для сільської місцевості

6 березня 2020 1253 0
В Україні стартує Бізнес-інкубатор для сільської місцевості
Kurkul.com

В Україні стартує масштабний проект «Бізнес-інкубатор для сільської місцевості». Про це повідомив голова об'єднання «Агро-Продовольча рада» Іван Слободяник на своїй Facebook сторінці.

«Концепцію проекту ми вже представили на нараді щодо розвитку аграрного виробництва у Херсонській області. Саме Херсонщина стане першою областю в Україні, де реалізовуватимуть проект «Бізнес-інкубатор», — зазначив він.

Та додав, що проект буде реалізовуватись на принципах державно-приватного партнерства та співфінансування: Мінекономрозвитку (агронапрям) в особі Українського державного фонду підтримки фермерських господарств, Агро-Продовольчою Радою (та відповідно її учасниками) обласними адміністраціями та партнерами які ще будуть долучатись.

«В рамках проекту планується створення у кожному обласному центрі приміщення з обладнанням, де люди, що цікавляться фермерською справою, зможуть пройти навчання. Воно буде проходити у форматі тренінгів, семінарів та відео уроків за приблизно 50 напрямами. Окрім того будуть проводитися онлайн консультації між профільними фахівцями, та всіма зацікавленими особами в регіонах», — написав Іван Слободяник.

Зазначається також, що проект буде реалізовуватись в коооперації з проектом «Агро-Продовольчої Ради» з побудови всеукраїнської інформаційної мережі «Агро-онлайн», головна мета якого — це налагодження ефективної комунікації між представниками влади, експертами, науковцями та фермерами, сільгоспвиробниками та переробниками, сільськими головами та головами ОТГ.

Виконано за допомогою Disqus