16 березня 2020, 11:35, Україна

Ціна нафти марки Brent продовжує знижуватись

Сьогодні, 16 березня, ціни на нафту продовжили падіння, так як надзвичайне зниження ставки Федеральним резервом США не змогло зменшити паніку на світових фінансових ринків через швидке поширення коронавірусу. Повідомляє Latifundist.com, з посиланням на Reuters.

У той же час цінова війна між провідними виробниками нафти посилила зростання попиту.

Нафта марки Brent впала на $2,07 (6%) до $31,78 за барель до 07:30 за Гринвічем, збільшивши спад минулого тижня на 25%, що стало найбільшим тижневим падінням з 2008 р. Ціна на початку місяця відкрилася на рівні $35,84, але впала до мінімуму на 13% — $ 31,63.

Читати за темою: Ефект метелика і світова криза: що буде з агро?

Згідно з повідомленням, вартість нафти в США склала $30,35, знизившись на $1,38 після того, як на початку сесії вона впала нижче $30. Таке зниження відбулося незважаючи на обіцянку президента США Дональда Трампа заповнити стратегічні запаси нафти (SPR) по максимуму.

Видання пише, що ціни на нафту піддаються сильному тиску як з боку попиту, так і з боку пропозиції. Занепокоєння з приводу пандемії коронавірусу, що знижує закупівлі нафти, зберігається, в той час як побоювання з приводу перевиробництва зросли після того, як провідний експортер Саудівська Аравія наростив видобуток і знизив ціни для збільшення продажів в Азію і Європу.