На час карантину функції наглядових рад держкомпаній пропонують передати Кабміну

27 березня 2020 365 0

У Верховній Раді України запропонували на час карантину через коронавірус відмовитися від послуг іноземців-членів наглядових рад українських державних компаній і тимчасово передати Кабінету міністрів їх функції на період НС. Про це заявив голова підкомітету з питань залізничного транспорту ВРУ Олександр Скічко, інформує ЦТС.

«Кожна така наглядова рада обходиться державі в 3 млн грн щомісяця. Це суми гонорарів, які державні компанії продовжують платити іноземцям», — зазначив Олександр Скічко.

За словами нардепа, на період карантину іноземці-члени наглядових рад українських компаній повинні відмовитися від гонорарів на користь народу України.

«Управління державними АТ повинен взяти на себе Кабінет міністрів України і переорієнтувати їх на виконання завдань, які складають державний, а не комерційний інтерес. Зараз такий період, коли уряд більше володіє ситуацією, бачить реальну картину і має координувати роботу всіх служб, що забезпечують життєдіяльність країни. А коли повернемося до звичного життя — тоді поговоримо про зарплати. Але зараз потрібно з розумінням поставитися до ситуації, в якій опинилася Україна», — зазначив голова підкомітету з питань залізничного транспорту ВРУ.

Виконано за допомогою Disqus