15 квітня 2020, 17:46, Зерно

Ціни на пшеницю зростатимуть через збільшення попиту — G.R. Agro

Згідно аналітики G.R. Agro, на ринку продовольчої пшениці зберігаються тенденції, сформовані тижнем раніше. Попит на культуру з боку імпортерів зберігається на досить високому рівні, що сприяє зміцненню цін.

«Переробні підприємства, які потребували поповнення сировинних запасів пшениці відповідної якості, підвищили ціни попиту з минулого четверга в середньому на 50 грн/т. На сьогодні діапазон цін попиту переробних підприємств становить 5650–6400 грн/т СРТ-підприємство», — зазначили аналітики.        

Валютні ціни попиту під впливом кон'юнктури світового ринку зросли на $3-5/т. Наразі ціни попиту в глибоководних портах знаходяться в діапазоні $200–205/т.

Високий попит на продовольчу пшеницю на тлі обмеженої кількості пропозицій сприяв підвищенню цін експортноорієнтованими компаніями в середньому на 50-100 грн/т. Так, до кінця дня ціни попиту на базисі поставки СРТ-порт озвучуються в межах 6400–6650 грн/т.

Згідно прогнозів аналітиків, високий попит на українську продовольчу пшеницю на зовнішньому ринку на тлі обмеженої пропозиції в цілому і української зокрема сприятиме зміцненню цін попиту.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта — щоденні ціни