2 грудня 2015, 16:26, Україна

Яке місце посів Олексій Павленко у рейтингу міністрів?

Журнал «Фокус» провів експерту оцінку діяльності урядовців до річниці роботи Кабінету Міністрів України, пише прес-служба Мінагропроду.

Робота Міністра аграрної політики і продовольства України Олексія Павленка оцінена у 8 балів із можливих 12-ти, і посідає четверту сходинку у рейтингу серед 17 міністрів.

«Були відмінені карантинні та фітосанітарні сертифікати для внутрішніх перевозок зерна, скорочені терміни видачі цих документів для експортних операцій із п’яти днів до 24 годин», — відзначив досягнення Мінагропроду президент Асоціації фермерів і приватних землевласників України Іван Томич.

Серед інших досягнень Мінагропроду експерти відзначили розробку проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі №2558А, залучення донорів для розробки стратегії розвитку села, а також стимулювання створення сільськогосподарських кооперативів, що суттєво підвищує конкурентоздатність фермерської продукції.

«Здобутком команди Олексія Павленка вважаю прийняття парламентом за основу законопроекту №2858А, який відміняє 22 дозвільні процедури в АПК. Здебільшого прийняття цього документу стало можливим завдяки активності міністра Олексія Павленка», — розповів бізнес-омбудсмен при Державній фіскальній службі України Тарас Качка.

Крім усунення причин корупції в аграрному секторі шляхом дерегуляції та приватизації, важливим досягненням у роботі міністерства, є переорієнтація зовнішньоекономічних потоків, в умовах різкого падіння поставок продовольства у Росію.

«У системі АПК сьогодні нема значних корупційних проявів у «низах», з якими раніше стикався бізнес. Розкриваються корупційні схеми на держпідприємствах галузі. Дотримується курс на приватизацію державних підприємств АПК», — заявив член президії Української аграрної конференції Сергій Стоянов.