28 травня 2020, 16:30, Україна

Асоціації аграріїв вимагають не обмежувати імпорт добрив

Аграрні асоціації звернулися з офіційним листом до президента Володимира Зеленського із вимогою не обмежувати імпорт добрив, щоб не допустити монополізації ринку на користь компанії-виробника Дмитра Фірташа. Про це повідомляє AgroPolit.com.

До складу асоціації-членів ВАФ входять: ГС «Аграрний союз України», ГС «Всеукраїнська аграрна рада», Всеукраїнська асоціація громад, Асоціація «Союз птахівників України», ВГО «Всеукраїнська аграрна конфедерація», Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу».

У своєму зверненні аграрії зазначають, що ризик монополізації ринку ґрунтується на намірах Міжвідомчої комісії з питань міжнародної торгівлі запровадити спеціальні квоти на імпорт добрив з країн, які є торговельними партнерами України. Це обмеження є порушенням двосторонніх зв’язків, зокрема Угоди про асоціацію з ЄС та може призвести до запровадження партнерами мита на продукцію, яка експортується з України до цих країн.

«Ми разом з іншими асоціаціями підписали та надіслали цей лист не тільки до Президента України, а й до Прем'єр-міністра, Голови ВРУ, Голів парламентських комітетів та спеціальної Комісії по розгляду даного питання при Мінекономіки», — зауважив Леонід Козаченко, голова ВГО «Всеукраїнська аграрна конфедерація».

Читати за темою: Через квотування добрив аграрії втрачатимуть $100 млн щороку — Тарасов