Через квотування добрив аграрії втрачатимуть $100 млн щороку — Тарасов

26 травня 2020 107 0
Через квотування добрив аграрії втрачатимуть $100 млн щороку — Тарасов

Після запровадження обмежень на імпорт, за оцінками експертів, внаслідок такого квотування внутрішній монополіст отримуватиме додатково по $100 млн щороку із кишень аграріїв. Про це розповів Олег Тарасов, народний депутат України від політичної партії «Слуга народу», голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики у блозі «Ігор Петрашко & Дмитро Фірташ: курс на створення монополії чи лібералізація ринку міндобрив?» на AgroPolit.com.

«Вважаю таку ситуацію абсолютно неприпустимою, а пропозицію уряду загрозливою та згубною для агросектору. Уже сьогодні сотні фермерів по всій Україні вийшли на акції протесту й почали перекривати автошляхи із законними вимогами не допустити здорожчання добрив і не вводити квотування на імпортну продукцію. Я підтримую таку позицію фермерської спільноти й передових аграрних асоціацій і вважаю, що уряду у співпраці з аграріями та парламентом слід переглянути дане рішення, щоби знайти той підхід, який не нашкодить українському сільському господарству. Однозначно, що даний підхід не повинен давати преференцій одній компанії за рахунок десятків тисяч товаровиробників», — заявив Олег Тарасов.

Нагадаємо, відомство міністра економіки Ігоря Петрашка планує ввести квоти на імпорт добрив з інших країн за місяць. Про це за підсумками сьогоднішньої наради у МЕРТ повідомив один з учасників комерційний директор BLAU Chem Сергій Рубан.

Виконано за допомогою Disqus