Аграрії розповіли про вплив погодних умов на ціну борщового набору

17 червня 2020 240 0
Аграрії розповіли про вплив погодних умов на ціну борщового набору
pixabay.com

Через екстремальні погодні умови цього року деякі овочі з традиційного борщового набору зазнали дефіциту, що однозначно вплинуло на їх ціну. Про це повідомляє Урядовий кур’єр.

Найбільше постраждала картопля, яка на багатьох полях погано зійшла. Поширилися хвороби від надмірної вологи, а дощі унеможливлювали обробку. Проте, експерти вважають, що великого неврожаю не буде, тому і особливого зросту ціни, у порівнянні з минулим роком, не очікується.

Також, фахівці зазначають, що минулого сезону Україна імпортувала рекордну кількість картоплі — до 500 тис. тонн, в основному з Росії та Білорусі, отже, у формуванні ціни брала участь не лише вітчизняна продукція. Зазначається, що цього року великого імпорту не буде.

Завдяки, рясним дощам у центральних та північних регіонах України гарну схожість дала морква, тому і дефіциту коренеплоду не очікується.

Невідома ситуація з буряками, адже їх лише сіють. Проте, можна очікувати зменшення площі посівів, у зв’язку із зменшенням його споживання. Втім, суттєвого дефіциту буряків експерти також не передбачають.

Набагато гірше погода вплинула на капусту. Через надмірну вологість на багатьох капустяних полях розповсюдилися захворювання. Також аграрії розчаровані низькою ціною на неї, через що можливе зменшення посівів.

Через пандемію корона вірусу, великий ажіотаж викликала цибуля. Це збільшило обсяги закупівель, а перекупники встановлювали високі ціни. Через рясні дощі на цибулі розповсюдилось захворюваність та бур’яни, що не дає надії на хороший урожай. Це означає, що ціна також не буде низькою, навіть при умові достатнього імпорту.

Читати за темою: Ціна картоплі знизиться вдвічі — прогноз

Виконано за допомогою Disqus