21 вересня 2020, 16:50, М’ясо

На Черкащині призупинено діяльність птахофабрики через ряд порушень

Черкаський окружний адміністративний суд прийняв рішення про тимчасове зупинення діяльності одного із птахогосподарств Черкаського району до повного усунення порушень. Про це повідомляє пресслужба головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Зазанчається, що під час позапланової перевірки фахівці з питань безпечності харчових продуктів виявили на одному із місцевих підприємств численні порушення у сфері ветеринарної медицини:

  • підприємство не працює у закритому режимі;
  • оператор потужності не зареєстрований у відповідних державних органах ветеринарної медицини;
  • не виконуються вимоги щодо протиепізоотичних та зоогігієнічних заходів та заходів карантину птиці;
  • у господарстві не проводиться облік птиці щодо її народження, переміщень між господарствами, утилізації та загибелі;
  • відсутні документи на проведення періодичного лабораторного дослідження кормів та води тощо.

Також було встановлено, що поховання трупів птиці відбувається на території підприємства,  чим порушено вимоги Правил облаштування та утримання наявних худобомогильників та біотермічних ям для поховання трупів тварин у населених пунктах України.

Повторна перевірка засвідчила, що виявлені напередодні порушення у діяльності згаданого птахогосподарства усунені не були. Відтак Головне управління Держпродспоживслужби звернулося до Черкаського окружного адміністративного суду з позовом щодо підприємства, господарська діяльність якого створює загрозу життю та здоров’ю людей.

Черкаський окружний адміністративний суд прийняв рішення про призупинення діяльності птахогосподарства до повного усунення порушень.

Читати за темою: На Херсонщині збудують м’ясопереробний цех для 40 фермерських господарств