Високопротеїновий соняшниковий концентрат у раціоні бройлерів збільшує приріст маси на 8%

22 жовтня 2020 165 0
Високопротеїновий соняшниковий концентрат у раціоні бройлерів збільшує приріст маси на 8%
Kurkul.com

Високопротеїновий соняшниковий концентрат здатен замінити соєвий у раціоні бройлерів. Про це розповів Роджер Девін, експерт голландського інституту Schothorst Feed Research під час конференції ТМ «Проглот», організованої ОЕЗ «Потоки», пише Kurkul.com.

Так, інститут  Schothorst Feed Research для заводу «Потоки» провів кілька досліджень, на основі яких було виявлено, що коефіцієнт засвоюваності білка соняшникового концентрату «Проглот» досягає рекордних 95,72%, а засвоюваність амінокислот складає 95-98%.

Крім того, було проведено дослід на рахунок підвищення продуктивності бройлерів породи Росс. Для цього 1108 бройлерам ввели в раціон різні відсотки соняшникового концентрату замість соєвого — 33,3, 66,6 та 100%. Експерт зазначив, що птахи, які отримували стартовий раціон, в якому соєвий шрот був замінений на концентрат соняшнику, мали на 8% більший приріст маси.

«На підставі результатів цього дослідження, можна зробити висновок, що соєвий шрот може бути повністю замінений на концентрат соняшнику, особливо в стартовому і ростовому раціонах для бройлерів породи Росс. Білок засвоюється тваринам більш ефективно при додаванні в корм концентрату соняшнику, що пов’язано з технологією виробництва, яка дозволяє зберегти в нативному вигляді 90,6% білка, а також з високим споживанням кормів птахами», — підсумував Роджер Девін. 

Нагадаємо, український соняшниковий концентрат завойовує європейський ринок.

Виконано за допомогою Disqus