24 грудня 2015, 16:24, Україна

В агросекторі прогнозується ріст вакансій

Для українських аграріїв 2016 р. має всі шанси стати дійсно вдалим, якщо на їхню долю випаде шанс заміщати російський експорт до Туреччини, пише видання «Сегодня».

У такому випадку вакансії з'являться для виробників і продавців злакових, бобових, кукурудзи, етилового спирту, патоки, цукрових виробів і гречки. За останні місяці умови ведення агробізнесу в Україні покращилися, очікування по бізнес-клімату у річній перспективі — позитивні.

«Щодо оплати праці теж є привід для стриманого оптимізму. Через деякий час підвищена затребуваність кадрів призведе до збільшення конкуренції роботодавців за фахівців, і тоді їм доведеться підвищувати оклади», — сказав директор з розвитку кадрового порталу Work.ua Сергій Марченко.

Швидше за все, це перспектива найближчих року-двох. А сьогодні роботодавці — в очікуванні податкової реформи, що проходить стадію обговорення, і нового Трудового кодексу, який внесе масу правок у відносини «роботодавець-співробітник», від умов укладання контрактів та ведення трудових спорів до правил звільнення і виплати вихідної допомоги.