9 квітня 2024, 10:30, Україна

Бізнес просить перевести комунікацію з ТЦК в електронну форму

Бізнес просить запровадити електронну комунікацію між ТЦК та підприємцями, оскільки під час війни вона є вкрай важливою. Про це пише пресслужба Європейської Бізнес Асоціації.

Від ефективної, прозорої та зрозумілої комунікації залежить вкрай багато — взаємна підтримка, правильне трактування прийнятих рішень та їх причин, мінімізація негативу, зниження можливостей для інформаційних маніпуляцій зі сторони агресора тощо.

«Наразі ж, те, що ми чуємо від бізнесу, комунікація між бізнесом та деякими органами влади все ж потребує покращення. Компанії-члени ЄБА відмічають складність процесу, відсутність чітких процедур, необхідність фізичного відвідування ТЦК та СП, обмежену кількість прийомних годин, черги, відсутність чіткого переліку та адрес ТЦК та СП, відсутність зворотного зв’язку щодо деяких запитів тощо», — зазначили в ЄБА.

Читати за темою: Бізнес зможе забронювати до 50% від військовозобов’язаних співробітників

В Асоціації вважають, що все вище зазначене, в сукупності, часто значно ускладнює продуктивну комунікацію та процес виконання бізнесами своїх зобов’язань. Щобільше, це негативно впливає і на якість ведення військового обліку, створює додаткове адміністративне навантаження для бізнесу та є важливим фактором у прийнятті рішень щодо розширення бізнесу та збільшення інвестицій в економіку.

Так, спільнота Асоціації пропонує:

  • ініціювати запровадження процедури електронної комунікації бізнесу з ТЦК та СП в частині ведення військового обліку, зокрема, надання роботодавцем інформації щодо зміни у статусі військовозобов’язаних та звірки списків військовозобов’язаних;
  • передбачити публікацію офіційних електронних адрес ТЦК та СП для комунікації з бізнесом та можливість надання підприємством необхідних відомостей засобами електронної комунікації;
  • встановити чіткі строки для ТЦК та СП щодо обробки запитів та надання відповідей, а також надання часу підприємству на усунення зауважень;
  • запровадити необхідність для ТЦК та СП надавати відповіді підприємству з роз’ясненням проблем та недоліків, які були виявлені у ході звірки списків тощо.

Раніше ми писали, що Комітет з питань нацбезпеки відхилив правки щодо бронювання від мобілізації за гроші.

Також читайте, які документи необхідні у 2024 році для бронювання працівників.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2024 р.