14 грудня 2020, 12:05, М’ясо

Експерти прогнозують зниження цін на живець свиней

Цього тижня (з 14 по 20 грудня) ціни на свиней забійних кондицій в Україні продовжать падати. Середні котирування свинини живою вагою коливатимуться в діапазоні від 38 до 40 грн/кг. Про це повідомляють аналітики Асоціації «М’ясної галузі».

Зазначається, що така ситуація на ринку спричинена пандемією та загальною економічною кризою. 

«Цього тижня ціна на свиней в Україні різко впаде: зниження до 3 грн/кг. Причин декілька: низька купівельна спроможність населення; подальше значне зниження ціни на свинину в ЄС; надлишок пропозиції свиней на ринку і демпінг цін з боку виробників через «передкризовий» продаж поголів’я», — повідомили в АМГ.

На думку Олега Пендзина, виконавчого директора Українського дискусійного клубу, м’ясо та м’ясна продукція не буде дорожчати до Нового року, інакше люди не зможуть її придбати.

«Визначальним в ціноутворенні є платоспроможність населення, а вона, на жаль, буде падати і надалі. На ринках інших країн також спостерігаються схожі тенденції. Так, цього тижня у ЄС закупівельні ціни на свинину знизились на 4%, у США — на 6%, а в Бразилії — на 13%», — підсумував він.

Читати за темою: В Україні необхідна ідентифікація всієї тваринницької продукції — Травецький