У Великобританії виявлені стійкі до антибіотиків свині

29 грудня 2015 52 0
Стійкі до антибіотиків свині були виявлені у Великобританії
Кurkul.comСтійкі до антибіотиків свині були виявлені у Великобританії

Стійкі до антибіотиків свині були виявлені у Великобританії, пише Мeatinfo.

Декілька тварин, які проявляють стійкість до антибіотика колістину, що використовують для лікування інфекцій E.coli у людей і худоби, були виявлені на свинофермах Уельсу й Англії.

Багато британських ЗМІ негайно опублікували статті, які передвіщають «антибіотичний апокаліпсис», заявляючи, що подібна стійкість до антибіотиків може призвести до ери поширення невиліковних інфекцій у худоби і людей, які раніше лікували саме антибіотиками. Але прес-секретар департаменту навколишнього середовища, продовольства і сільських справ Великобританії (Defra) заявив, що подібні висновки передчасні.

Тим не менш, фахівці виявляють заклопотаність. Так, уперше свині з генами, стійкими до антибіотика колістину, були виявлені у листопаді 2015 р. у Китаї. Пізніше випадки стійкості свиней до цього антибіотика були виявлені у Франції, Данії, Нідерландах, Португалії, а також у ряді азіатських і африканських країн.

Представники DEFRA вже заявили, що будуть працювати спільно з фермерами, щоб домогтися зниження обсягів застосування антибіотиків у тваринництві.

Виконано за допомогою Disqus