Експерт розповів про важливість співпраці фермерів та ОТГ у земельних питаннях

18 грудня 2020 177 0
Експерт розповів про важливість співпраці фермерів та ОТГ у земельних питаннях
Kurkul.com

Засновник сервісу Feodal.online Андрій Дем'янович у своїх вебінарах поділився власним досвідом щодо аудиту територій ОТГ, давав практичні кейси учасникам вебінару та корисні поради щодо правильного ведення діалогу з фермерами у земельних відносинах. Повідомляє Kurkul.com.

«Мені було дуже приємно провести цей курс вебінарів. Ми  максимально передали наш власний досвід учасникам. Я відчуваю відповідальність за те, щоб голови ОТГ та депутати розуміли серйозність управління земельним банком, та могли бачити можливості які відкриває аудит перед управлінцями», — розповів Андрій Дем'янович. 

На вебінарі перш за все розглядались питання аудиту земельного банку ОТГ, як його провести і як працювати з отриманою інформацією, щоб це приносило фінанси в бюджет громади. Особливу увагу приділили розмові щодо відносин між суб'єктами господарювання на території ОТГ.

«Якщо ОТГ будуть розвиватись і натякати своїм суб'єктам господарювання, що прийшов час платити податки, тоді Україна отримає нове освітлення, нові дороги, дитячі садочки таким чином поліпшуючи свій побут з кожним новим роком», — зазначив керівник Feodal.online. 

Фахівець розповів також про важливість Державної реєстрації речових прав на нерухоме майно (ДРРПНМ), та яким чином діяти голові громади, щоб орендарі почали реєструвати свої договори у ДРРПНМ, і яка зацікавленість в цьому ОТГ.  

«Вся ідея відкритих реєстрів в тому, щоб збільшити відповідальність у відносинах орендар-ОТГ-держава. Коли ви розумієте всі етапи існування правовідносин в оренді землі — ви розумієте як вам говорити з вашими орендарями про те, щоб актуалізувати інформацію у відкритих реєстрах. Орендар має сплачувати податки за ту частку землі, яка у нього в роботі. Важливість занесення договорів в реєстр у тому, щоб унеможливити уникнення орендарем сплати податків, і громада має це пильнувати», — додав Андрій Дем'янович. 

Експерт наполягає на тому, що ОТГ мають свідомо підійти до аудиту та зрозуміти важливість цього процесу, тому Feodal.online готовий провести аудит одного старостинського округу для ОТГ на пробних умовах. А також, супроводжувати й консультувати громади в процесі аудиту земельного банку ОТГ. 

«Нашою ціллю було показати механізми за допомогою яких громади зможуть наповнювати бюджет, та детально пояснити як вони працюють. В моїй реальності ОТГ мають бути успішними — вміти майстерно оперувати інформацією яку отримують з аудиту земельного банку.  Вони мають бути авторитетами перед товаровиробниками які працюють на території громади й тим самим підіймати свідомість не лише односельців, а і фермерів щодо роботи у «білу». Ми знаємо, що від локальної організації такої роботи, в глобальному сенсі залежить економіка нашої країни», — підсумував Андрій Дем'янович  

Отримати консультацію стосовно аудиту ОТГ можна за тел. +38(098) 614-89-54 Андрій, або написавши на пошту — demianovych@feodal.online.

Виконано за допомогою Disqus