2 лютого 2021, 15:00, Україна

Озвучено причини зволікання із відставкою голови аграрного комітету

Питання про відставку Миколи Сольського з посади голови аграрного комітету Верховної Ради на фракції не виносилося через відсутність голосів. Перемовини з так званими депутатами-павлюківцями та іншими потенційними учасниками нової коаліції в Раді ще тривають. Про це інформує AgroPolit.com.

«Питання щодо голови аграрного комітету наразі відкрите. Всі розуміють, що ідуть торги з групами депутатів, які можуть посилити коаліцію (Павлюківці, «Довіра», «Батьківщина», навіть ОПЗЖ). Поки що фінального рішення немає. Багато що вперлося у голосування за Вітренка на посаду міністра енергетики. Має бути третя спроба призначити його і від наявності голосів залежить в тому числі і відставка Миколи Сольского. Претендують на аграрний комітет «Довіра» та так звані павлюківці. У «Довіри» щоправда апетити зростають — хочуть і Водагенство та Держлісагенство», — зазначає джерело видавництва в парламенті.

Раніше повідомлялося, що на посаду голови аграрного комітету претендують чотири народних депутати: Мар’ян Заблоцький, Андрій Богданець, Сергій Бунін та Вадим Івченко.

Проте, існує ймовірність, що головою комітету залишиться Микола Сольський.