23 лютого 2021, 16:50, Агрохімія

Ад'юванти зменшують використання води при обприскуванні на 30%

Вода має поверхневий натяг, через котрий на поверхні листа рослини утворюються краплини. Для збільшення ефективності обприскування необхідно зменшити поверхневий натяг води, шляхом застосування ад'ювантів. Про це розповів Олександр Карнаух, продакт-менеджер напряму добрив та мікродобрив «Агро Експерт» під час конференції «Технології застосування природних біостимуляторів, ПАВ та ад'ювантів в сучасних умовах ведення сільського господарства», організатором якої є група компаній «Агро Експерт», інформує Kurkul.com.  

«Рекомендую препарат Perifolis на основі органосилікону. Застосовується він в дозі 50-200 мл/га. Перевагою ад'юванту є те, що його можна розпилювати на росу у ранні та пізні години дня. Крім того, розчин не змивається протягом 30 хв, а отже підвищує ефективність пестицидів до 30%», — акцентував експерт.

Олександр Карнаух зазначив, що ад'юванти є перспективними препаратами, адже в Україні є проблема з водою. Так, застосування препарату дає змогу зменшити обсяг води при обприскуванні на 30%.

«Проте я рекомендую при використанні ад'юванту не застосовувати максимальні норми пестицидів. Це пояснюється тим, що через екстремальні кліматичні умови останніх сезонів, рослини знаходять в стресі і стають більш чутливими до хімічних речовин», — додав Олександр Карнаух.

Читати за темою: Експерт розповів, як зберегти врожайність озимого ріпаку при заморозках