Експерт розповів, як зберегти врожайність озимого ріпаку при заморозках

23 лютого 2021 154 0
Експерт розповів, як зберегти врожайність озимого ріпаку при заморозках
Kurkul.com

До 30% втрат врожайності ріпаку можуть становити втрати від стресу. Для його подолання рослинам необхідний біостимулятор для активування процесу кущення. Про це розповів Вадим Плотніков, консультант з агрономії компанії Plant Designs (США) під час конференції «Технології застосування природних біостимуляторів, ПАВ та ад'ювантів в сучасних умовах ведення сільського господарства», організатором якої є група компаній «Агро Експерт», інформує Kurkul.com.  

«У разі стресу від заморозків рекомендую застосувати «Вітазим Колд Старт» у нормі 1 л/га. Його дія полягає у підвищенні стресостійкості і адаптивної здатності рослин за рахунок ферменту фосфатази. Крім того, препарат забезпечує тривалу дію — 60-90 діб», — зазначив Вадим Плотніков.

Він зазначив, що на посівах, які знаходились в стресі від заморозків, можна не тільки зняти стрес, а й збільшити врожайність

«На прикладі ФГ «Валентина»: у 2020 р. на посіви озимого ріпаку, які постраждали від заморозків, 24 квітня було внесено препарат у нормі 1 л/га, що дозволило збільшити врожайність з 3,02 т/га до 4,04 т/га, тобто на 34% », — розповів Вадим Плотніков.

Читати за темою: Фермери розповіли про стан озимих на полях

Виконано за допомогою Disqus