Названо строки подання декларації з ПДВ за оновленою формою

30 березня 2021 183 0
Названо строки подання декларації з ПДВ за оновленою формою
Kurkul.com

З 1 березня 2021 р. діють оновлені форми податкової декларації з податку на додану вартість — зі змінами, внесеними Наказом №131. Вперше декларації з ПДВ за оновленою формою подаються починаючи зі звітності за березень 2021 р. (граничний термін подання — 20 квітня 2021 р.). Про це повідомляє Головне управління ДПС у м. Києві.

«Уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок за оновленою формою подається починаючи з 1 квітня 2021 р.», — йдеться у повідомленні.

Нові форми податкової звітності з ПДВ та податкової накладної, містять рядки та графи, призначені для зображення інформації щодо здійснюваних платниками податку операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції, що підлягають оподаткуванню ПДВ за ставкою у розмірі 14%.

Читати також: В Україні можуть запровадити кримінальну відповідальність за шахрайство з ПДВ

Зокрема, у новій редакції викладено форми:

  • податкової декларації з податку на додану вартість;
  • уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок;
  • розрахунку податкових зобов'язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник податку на додану вартість, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України;
  • податкової накладної.

Також внесено зміни до Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість та до Порядку заповнення податкової накладної.

Нагадаємо, починаючи із 1 березня податкові накладні/розрахунки коригування реєструються лише за новими формами. Саме із 01.03.2021 року діє наказ Мінфіну від 02.12.2020 р. №734, яким затвердили у новій редакції форми податкової накладної та декларації з ПДВ.

Виконано за допомогою Disqus