В Україні зросте урожай продовольчого зерна — думка

17 червня 2015 97 0
В Україні зросте урожай продовольчого зерна — думка
Vizit.ks.uaВ Україні зросте урожай продовольчого зерна — думка

В Україні цього року очікується зростання урожаю продовольчого зерна — все завдяки гарним погодним умовам. Про це повідомила керівник відділу агрометеорології Укргідрометеоцентру Тетяна Адаменко, пише «РБК-Україна».

«Зниження якості пшениці цього року, як і інших культур, не очікується, якщо все ж не випаде велика кількість опадів. Я думаю, багато дощів і не буде. За таких обставин якість пшениці цього року буде висока», — говорить експерт.

Також Тетяна Адаменко повідомила, що в Україні в найближчі 10-15 років можливе зменшення урожаю у зв'язку з кліматичними змінами.

«У зв'язку зі зміною клімату, з підвищенням температурного режиму, починаючи з 2000 р., за прогнозами, через 10, можливо, через 15 років буде відбуватися поступове зниження урожаю. Південні землі з березня до червня отримали 100-120 мм опадів, у той час як Поліссі було — 30-40 мм. Якщо такий історично низький рівень опадів без використання зрошення і далі буде зберігатися, то через 10-15 років прийдуть невідворотні зміни», — вважає керівник відділу агрометеорології Укргідрометеоцентру.

Виконано за допомогою Disqus