Урожай польских фермерів знищений дикими кабанами

17 червня 2015 49 0
Урожай польских фермерів знищений дикими кабанами
Тsn.uaУрожай польских фермерів знищений дикими кабанами

Урожай польських фермерів знищений кабанами, пише Grain Ukrainе.

Фермери прагнуть створення незалежної комісії для оцінки збитку посівів. Якщо така структура не буде створена, вони обіцяють перекрити вулиці. Спочатку законодавчо було визначено, що збиток, нанесений посівам дикими кабанами, мусили оцінювати мисливські господарства, і саме вони повинні були виплачувати фермерам компенсацію за знищені посіви.

Однак це призвело до протестів фермерів, незадоволених неадекватними компенсаціями та недостатніми темпами відстрілу, що загрожують масовим переходом вірусу АЧС на домашню худобу. У результаті восени минулого року протестуючі фермери добилися створення незалежних оціночних комісій. І ось минув рік, а ситуація, схоже, якісно не змінилася: незалежні комісії так і не запрацювали.

«Мисливські клуби не виконують плани з відстрілу, не оцінюють збитки або ж пропонують нам зовсім смішні суми. Луги і пасовища — перериті, немає кормів і немає коштів, щоб їх купити. Урожай цього року знищена», — скаржаться фермери.

На думку ж мисливців, незважаючи на складнощі, картина з відстрілом диких тварин виглядає обнадійливо.

«Популяція дикого кабана поширена нерівномірно. Мігруючі тварини знищують посіви і приносять з собою вірус. З 1 квітня було відстріляно 1050 диких кабанів, і це дуже хороший результат », — пояснює голова білостоцького відділу Польського мисливського союзу Ярослав Жуковський.

Він додає, що згідно з рішенням сеймику Підляського воєводства, в рамках проведеного в зоні загрози АЧС інтенсивного відстрілу вже знищено 380 особин.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою