9 квітня 2021, 10:50, Олійні

Ціни на зернові та олійні — огляд за 9 квітня від Zernotorg.ua

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта   

Станом на 9 квітня деякі ціни зернових та зернобобових культур відновили зростання.

Так, в портах Одещини дещо подорожчали пшениця 2 класу та пшениця фуражна — до 7 044 грн/т і 6 912 грн/т відповідно. Ціна кукурудзи становить 7 709 грн/т. Знизилася вартість ячменю на 25 грн/т.

На Миколаївщині пшениця подешевшала. Також впала ціна ячменю — до 7 344 грн/т.

Нагадаємо, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України уточнило прогноз щодо експорту зернових та зернобобових культур у 2020/2021 МР, підвищивши його до 45,7 млн т, що на 280 тис. т більше, ніж було до цього. Однак, такий показник досі свідчить про падіння експорту у порівнянні з попереднім МР — близько на 19,4%.  

 

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.