Мінекономіки переглянуло прогноз щодо експорту зерна

30 березня 2021 313 0
Мінекономіки переглянуло прогноз щодо експорту зерна
Kurkul.com

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України уточнило прогноз щодо експорту зернових та зернобобових культур у 2020/2021 МР, підвищивши його до 45,7 млн т, що на 280 тис. т більше, ніж було до цього. Однак, такий показник досі свідчить про падіння експорту у порівнянні з попереднім МР — близько на 19,4%. Про це інформує пресслужба відомства.

«Цього маркетингового року передбачається експортувати загалом 45,7 млн т зерна, у тому числі 17,5 млн т пшениці і 23,5 млн т кукурудзи», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, відповідно до додатку до Меморандуму про узгодження позицій між учасниками ринку зерна на 2020/2021 МР, визначено граничні обсяги експорту пшениці на рівні 17,5 млн т та 24 млн т кукурудзи.

Читати також: Трейдери розповіли, як зміняться ціни на фуражне зерно

Щодо проміжних результатів експорту зерна, то за даними ДФС станом на 29 березня Україна експортувала 34,8 млн т зернових та зернобобових культур, з яких 14,5 млн т пшениці, 15,9 млн т кукурудзи та 4,08 млн т ячменю.

«На сьогодні спостерігається деяке зниження темпів експорту зернових культур. Враховуючи таку динаміку ми не перевищимо тих обсягів, які зазначені у Меморандумі, тому жодних ризиків стосовно фізичної наявності пшениці і кукурудзи на українському ринку — немає. Ми прогнозуємо, що темп експорту буде вирівняний. Разом з тим, ми передбачаємо досить високий рівень перехідних запасів на кінець поточного маркетингового року», — зауважив Тарас Висоцький, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Читати за темою: Туніс планує збільшити імпорт української пшениці та кукурудзи

Виконано за допомогою Disqus